31. Mr And Mrs Buffalo

Häromveckan åkte jag och pappa till ett ställe där vi vet att dessa fina kor/tjurar eller som jag kallar dem buffalos finns och denna gången hade vi tur så de var precis intill vägen så vi stannade och fotade dem. 
 
 
 
 
 
 
 

30. Forest Shoot Del 2

Här är andra delen av bilderna som tog i går ute i skogen, måste göra detta snart igen. 
 
 
 
 
 
 

29. Forest Shoot - del 1

Igår hade vi en ledig dag från skolan så jag och tre andra goa tjejer (Evelina,Sarah och Sofia) cyklade iväg och fotade i skogen i några timmar. Jag är nöjd med resultatet och en del av bilderna tycker jag extra mycket om, här är den första delen av bilderna: 
 
 
 
 
 
 
 

28. När mörkret faller

 
Hösten är här och det ser man tydligt utomhus, det blåser,regnar och blir mörkt på kvällarna. Jag inte låta bli att tycka om hösten för att jag gillar dess charm. Ljudet av regnet mot fönster rutan, höst löven som faller ner och samlas på marken och de tända ljusen som står på mitt nattduksbort. Jag gillar hösten, har alltid gjort och kommer antagligen alltid att göra. 

27. Bland blommor och bin

 
 
 
Trots hösten och dess väder kan inte sommarkänslorna sluta blåsa omkring i mormor och morfars trädgård, fjärilar, bin, getingar och blommor överrallt som är i full blom. Detta är nog det sista av sommarna jag ser, och det är lite vackert det. 

26. Friidrottsdag- orientering

 
En av de värsta sakerna som finns inom idrott är orientering och självklart fick vi nior göra det på friidrottsdagen, ensam skulle man vara också, men jag mötte upp Evelina innan första stationen och sedan mötte vi även Sarah, allt gick bra och alla nio stationer hittades inom 40 minuter. 
 
Sedan fick man åka hem för dag och nu ska jag måla naglarna i någon fin färg och sedan kanske jag ska ut och fota, inte gjort det ordentligt på länge. 

25. Fototips - Ändra slutartiden

Vill du fota men det är för mörkt och blixten förstör bilden? Vill du fota en ljusbild men det blir mörkt trots att du redan har sänkt din bländare så långt det går? DÅ har jag ett tips som jag själv utforskade genom att ändra inställningar på min kamera en kväll. 
 
 Först och främsy så behöver du ha en manuell inställning, alltså tex. M,Av,P,A-dep på kameran eller på en inställning som gör att du kan ändra bländare och slutartid. 
 
 Såhär såg min bild ut när jag hade på 4.0 på bländare och 1/800 i slutartid: 
 
 
Efter det ändrade jag slutartiden till 1/250 och märkte att det blir skillnad på bilden:
 
Efter det ändrade jag ännu en gång slutartid och denna gången till 1/30 och då blev resultaten plötslig mycket bättre: 
 
 
 Sammanfattning: När du är i en mörkmiljö välj lägsta bländare och sänk slutartiden, tänk på att med sänkt slutartid blir bilden enklare suddig om du rör dig, ett tips är att använda stativ men jag tycker att 1/30 var ganska bra och bilden blev inte särskillt suddig. 
 
 Hoppas ni får hjälp av detta tipset eftersom jag själv inte tänk på det förrän några veckor sedan. 
 
 
 
 
 

24. När man inte har tid

 
Har varit borta under helgen och tagit lite bilder under tiden, tänkte visa lite av fotografierna men måste hitta tiden att redigera dem. Men nu hade det ekat tomt här för länge och tänkte bara uppdatera lite. 
 
 Hade ett släktkalas i helgen också och på bild har vi tårtan jag och mamma gjorde. 

23. Fototävling hos Ctina

 
Just nu har Ctina Sunnegardh en fototävling med temat "bästa bilden fotograferad under sommaren" och jag vet att jag har använt denna bilden väldigt mycket det senaste, men det är verkligen en bild jag är nöjd med och det är verkligen den bästa under sommaren även om det inte är en sommarbild. 
 
 Ctina gjorde även en youtube video där hon förklarar reglerna klicka HÄR för att komma dit. 
 
Om jag vann skulle jag vilja ha DETTA. 

22. Inspiration till blogginlägg sökes

 
Har förtillfället ingen aning vad jag ska blogga om, måste fota känner jag, ska försöker göra så mycket som möjligt i dag och i morgon så jag kan få i hop lite inlägg till bloggen, vill inte att det ska eka tomt.