265. Nitton punkter om politiken just nu

Jag är 16år och älskar att prata politik, jag har inte världens koll jag vet, men jag ser hur riksdagens kaos påverkar och hur valet i September inte fick det resultatet som folket valde, trots att det var exakt vad folket ville. Här är mina anledningar varför rödgröna borde få den chans de blev valda till att få och varför SD inte borde bli valda (eller tredjestörsta parti) samt varför Alliansen inte har vårt (i alla fall mitt) förtroende:
 
(Innan du läser: var medveten om att jag inte har jätte koll. Dessa punkter är hur jag ser på det och hur jag har tolkat det jag sett och hört. Mina åsikter behöver inte vara lika dina. Återigen: Är ej påläst om allt utan detta är endast utifrån min egna tolkning.)
 
Sverige demokraterna:
De blockerar för vem som än blir vald till statsminister eller vilka som än sitter i regering
De styr allt trots att de inte har majoritet
De lurar väljare genom att ha ord som låter bra men som egentligen inte är så bra
De vill hjälpa folk på plats, visst är det bra? Men hur har de tänkt göra det om man inte kommer in i det länder där det är kris? 
Högt uppsatta i partiet har yttrat sig rasistiskt gång på gång
De är ett främlingsfientligt parti
De har förtillfället ingen parti ledare eftersom Jimmy är sjukskriven 
De är en av de stora  anledningarna ill omval
Det verkar som de leker ett slags makt spel i riksdagen
De försvarar sina 13%, det är jätte bra, men när 87% är emot ska de inte ha så mycket makt som de faktiskt har
Inget annat parti är villiga att samarbeta med dem, eller ens prata med dem pga vad de står för 
De kan rösta ner allt 
 
Alliansen: 
De vägrar överväga 
De vill inte samarbeta hur mycket än S+M anstränger sig
Moderaterna har ingen partiledare
 
Rödgröna: 
De valdes i valet
De är störst i riksdagen
De väljer ett omval för att bevisa att det är folket som bestämmer vilka som ska styra, inte att alliansen ska vägra. 
Löfven valdes till statsminister av procent och förtroende, låt honom ha det då
 
 
Ida - foto & häst

Åhh, älskar oxå att prata om politik och är 16 år haha! ;) Så intressant ju haha :') Är dock stark moderat heheeh
sv; åh härligt! hoppas du får det :D

Svar: Åh vad roligt, haha är själv stark Socialdemokrat haha :)
Moa Andreasson

Robex Lundgren

poletik

Svar: ?
Moa Andreasson

Amanda Jona [SPONTAN]

Kul att läsa dina åsikter :)

Svar: Trevlig att höra :)
Moa Andreasson

Sofia

Jag är den som väljer att inte prata om mina politiska åsikter, men jag tycker att du har rätt i många av dina punkter i alla fall! Kul att få läsa!

Svar: Vad härligt :)
Moa Andreasson

Thea

Håller inte riktigt med dig kring alliansen och de rödgröna, men kring SD har du helt rätt!

Svar: Det har du helt rätt att tycka :)
Moa Andreasson

Strawberry

Bra åsikter!

Svar: Tack :D
Moa Andreasson

Ithrenniel

Agreed. Att SD har så mycket makt är läskigt. Sverige valde Rödgrönt och rödgrönt ska vi ha! Att alliansen bara klagar på att sossarna dragit för långt till vänster nu är bara för att de surar över att de förlorade i valet. Politiker - alla sidor - sluta tjura och styr Sverige!

Svar: Ja precis! :D
Moa Andreasson

Emelie Ekman Lindqvist

Bra åsikter :)

Svar: Tack :)
Moa Andreasson

Elin

Hej, ska inte lägga mig i dina åsikter men det var Socialdemokraterna som först vägrade samarbeta med Moderaterna när dom blev valda, och ville att en massa ändringar skulle göras i budgeten. Hade själv inte en sån stor koll förr men läser överallt hur dumma Moderaterna är som inte samarbetar.. Men dom gör bara samma sak som gjordes för dom för några år sedan :)

Svar: Det är sant men som politiker borde man tänka här och nu inte där och då :)
Moa Andreasson

Lifejj - livet i ett distansförhållande

Synd att du inte kan rösta än då! ;) Håller med dig förresten. Rödgrön regering ska det vara!

Svar: Roligt att höra :)
Moa Andreasson

Emelie

Som framtida gymnasielärare i samhällskunskap blir jag jätteglad när du som är så ung faktiskt har jättebra koll och bryr dig. Dock är jag rädd för hur vuxna människor inte har någon koll alls. Fortsätt vara intresserad och stå för dina åsikter. Till Elin som kommenterat ovan, som tydligen är besatt av historia kan du berätta om hur moderaterna i historien var starkt emot kvinnlig rösträtt.. Ska man gräva i historien finns det alltid lik att finna i alla garderober! Tur att du vet att det är här och nu som gäller! Fortsätt engagera dig, det vinner du på i längden!

Svar: Vad glad jag blir av din kommentar! Många tar förgivet att det parti som de alltid trott var bäst är bäst för dagens samhälle, tyvärr är det inte så!
Moa Andreasson

Anneli

Bra inlägg!:)

Svar: Tack :D
Moa Andreasson

♫♪ sandra

bra skrivet!

Svar: Tack :D
Moa Andreasson

Cassandra

Intressant inlägg, alltid kul att läsa om folks åsikter :)

Svar: Tack :)
Moa Andreasson

Fidan

Kolla hjärna vår kanal

Mikael Zetterström

Bra beskrivet och fint sagt. Kul att du engagerar dig i Politiken. Du kan alltid bli aktiv även om du är 16 år. Kör så det ryker. //micke från Miljöpartiet de gröna.

Svar: Tack så mycket :)
Moa Andreasson

Fidan

kolla också vår blogg

milina.blogg.se

är inte speciellt intresserad i politik men håller helt med!

Svar: Kul att höra!
Moa Andreasson

milina.blogg.se

intresserad i politik? ... ._. av*

Annster

Bra skrivet :)

Svar: Tack :)
Moa Andreasson

Hanna Karlsson

Jag tycker du har rätt i dina åsikter om SD. De senaste dagarna har de verkligen visat sitt rätta ansikte. De som får mitt stöd i nyvalet, det är alliansen. Har alltid röstat blått och kommer fortsätta att göra det.

Svar: Intressant :)
Moa Andreasson

Helene

Jag röstade inget iår fast jag får rösta. Röstade inte för att jag inte tycker något och att jag inte gillar politik... Men gör jag tester så hamnar jag på SD sidan, det är inte så läskigt att folk röstade på dom, en del invandrare röstade på dom. De vill inte ha in för mycket invandrare. vart hamnar de? Jo de hamnar på gatan och får det inte så bra. De invandrare som röstade på dom vet vad de gått igenom.

Så ser jag på saken. De är inga rasister de vill inte att de ska komma till Sverige och ha de dåligt. Finns för mycket människor i landet...

Kul att de säger att de är det när de bara vill hjälpa haha ^^

Men följer inte politik, så kan säkert ha missat mycket, men moderaterna så något rasistikt med hörde jag, men det blev inget stort då de inte är SD... Kul ibland, alla säger rasistiska saker, men SD får skit för det.

Toppen med politik (y)

Det är hur jag ser på saken, aldrig röstat. in far röstade första gången iår och han är 49 xD jag kommer antagligen aldrig rösta :D

Och nej man måste inte rösta... Jag bor i sverige där man själv får bestämma, ingen kan bestämma över någon om att rösta! ^^

Svar: Intressant att läsa, kan dock tycka att det är bortslösning av din rätt om du inte röstar. Vi har rösträtt för att kunna välja vilka som ska styra Sverige, du väljer självklart men tycker att det är onödigt att inte rösta. Kan dock inte hålla med dig om något med SD. De är rasister och grundar deras politik på rasistiska saker enligt mig, men det beror på hur man ser det själv!
Moa Andreasson

Helene

Jag vill välja ett parti som har allt som ska vara självklart att det ska finnas, självklart ska allt vara jämnställt, självklart ska invandrare ha det bra, men de får inte glömma bort oss svenskar. Det ska finnas fler lägenheter som håller ett rimligt pris för oss ungdomar, skolor och pension ska vara bra osv osv. Men det finns inte något parti som har allt.

Därför röstar jag inte, alla partier ha dumma idéer också. Blir så arg på dom.

Varför rösta om jag inte ens gillar nåt? -"rösta blankt då"
Aldrig i mitt liv. Det gör verkligen ingen skillnad. Dom får bara in massa röster från de som inte bryr sig. Slösar inte tid på sånt här :p

Haha vill inte att någon ska styra av dessa. De är taskiga mot varandra, Moderaterna säger något rasistiskt men ingen ser det och SD får skit. Sossarna säger nåt rasistiskt ingen reagerar. De enda som är rasister är de som anklagar folk att vara det.

Svar: Jag kan faktiskt hålla med dig lite med blank rösten men tycker ändå man ska rösta på det parti som står för dem mesta man själv tycker!
De som är rasister är de som anklagar folk aatt vara det? Nej absolut inte! De som är rasister är de säger kränkande ord till folk som har annan bakgrund, man blir inte rasist av att anklaga någon, då skulle väl 87% av folket vara det eftersom de inte röstar på SD?
Moa Andreasson

Mikaela

Att SD är ett rasistiskt parti är fakta, ingen åsikt. Superkul att du intresserar dig för politik, det är superviktigt!

"De enda som är rasister är de som anklagar folk att vara det?" Alltså va? Hur tänker du nu Helene?
Finns så många länkar jag skulle vilja att du läste, men jag orkar bara dela en, den senaste jag läste. Finns massa annat bra på den sidan dock, läs gärna!
http://www.politism.se/genusfolket/hur-vi-gor-rasismen-till-en-mansklig-rattighet/

Svar: Härligt att du håller med! :D
Moa Andreasson


Kom ihåg mig?