376. Svar på brevet till mig själv

"Jag hoppas förväntningarna och vilja inför 2015 stämde. Att år 2015 blev året du så länge väntat på, ett år att aldrig glömma, ett år som du inte vill tar slut. Jag hoppas du är lycklig, glad och är den positiva tjejen som jag att du är. 
 
Jag hoppas att allt är bra, med familjen med vänner. Att du har kontakten med alla, att du inte glömt någon och att de inte har glömt dig. Våga ta risker men håll kvar i det du har, för det du har är värt så mycket!
 
En sak som jag verkligen vill är att du är dig själv, att du har låtit personer som har komit in i ditt liv påverka dig till något bättre och inte något negativt. Att du är dig själv och inte försöker vara någon annan. Jag vill verkligen att du står för din åsiker, precis som idag, oavsett vem som står på andra sidan eller vem du tjatar emot. Kom ihåg att man inte heller behöver välja sida, du kan tycka en sak men du behöver inte ogilla personen bakom åsikten, bara själva åsikten. 
 
Förhoppningsvis har du utvecklats mycket mer inom foto än vad du redan har, att du inte glömt alla "regler" och att tänka på ljuset. Kom ihåg att kolla på marken, hur faller ljuset på marken och får du ont i ögonen om du kollar upp därifrån? Är det skugga precis bredvid och är ljuset så ljust som du vill? Jag hoppas du satsar på porträtt och att allt med instagram och facebook sidan fungerar, att du nått fler människor och fått inspirera fler!
 
När det gäller skrivandet hoppas jag du försökt mer detta året, att du skrivit klart allt med Viola och den sommarberättelsen som jag verkligen tror på. Hoppas du fortsätter ditt brevskrivande till dina vänner, du vet mycket väl att det är lättare att sätta penna mot papper än att faktiskt säga något. 
 
En sak till: att hjälpa folk. Du vet mycket väl vad jag menar och vilket forum. Inget jag skriver ut eftersom jag i alla fall just nu är anonym, vilket du kanske inte är idag? Jag hoppas du fått hjälpa fler människor, rädda deras liv och fått stora tack för allt du gör. Att du är aktiv och får folk att se ljus när det egentligen inte finns något. Jag hoppas att du nått ut till fler och hjälper många som mår dåligt därute! 
 
Lycka till med 2016, men hoppas 2015 var det år du aldrig glömmer och framför allt: att du mår bra idag, precis där du är och inte vill rymma någonvart. 
 
//Moa 2014"
 
Till Moa 2014
 
Förväntningarna och vilja inför 2015 stämde tyvärr inte, 2015 blev året jag inte kommer glömma men önskar att jag kunde. Det var inte året som vände och tog mig vidare. Jag är inte lycklig som jag hoppades på och inte heller såpass glad. Positiva Moa finns kvar någonstans här inom mig men hörs inte lika mycket längre tyvärr.
 
Kontakten med vänner och familj finns kvar, de som glömde mig, glömde jag. När någon stänger en dörr, öppnas ett fönster och det passar väldigt bra in på 2015. 
 
Åsikterna står jag upp för och även mig själv, personen som står på andra sidan är ingenting för mig, det har bevisats ganska tydligt detta år som precis paserat. "Du behöver inte ogilla personen bakom åsikten, bara själva åsikten" är en bra regel att gå efter, jag önskar jag läste detta brev ett dygn innan för då kanske jag hade hanterat vissa saker annorlunda igår, men att ta tillbaka något är för mig ganska omöjligt. 
 
Utvecklingen inom foto vet jag inte riktigt, det är nog mer komposotion i sådana fall jag utvecklat. Fotandet har legat ett helt år på hyllan, men det är kanske något på gång? 
 
När det gäller berättelsen om Viola så ligger den precis som fotandet på hyllan, den finns kvar och är ca 70% klar men när jag insåg att varje händelse där faktiskt skedde, vill jag ha rätt tillfälle att skriva klart, och det är nog nu. 
 
Hjälpa folk, well, hyllan där med. Är dock inte längre lika anonym så här är länken för personen som vill läsa: https://ask.fm/detblirbraa Det har varit en del som fått hjälp, som tackat för sitt liv men det finns också vissa fall som jag tror inte gick att rädda tyvärr. Det finns dem som blivit tacksamma och de som klagat. Dock fortfarande en bra tanke bakom Moa! 
 
// Moa 2016
 
Emma Grann Fotografi

Jag hoppas att du hittar tillbaka till din Positiva sida, fint skrivet i alla fall och det känns som att du är ärlig mot dig själv, vilket är väldigt viktigt!

mathildaliv.blogg.se

Fint skrivet:)<33

Linn Strömberg

Jättefint skrivet! massa styrkekramar till dig <3

Annsoh

vad fint skirvet!!

Frida

Åh så fint skrivet :)

Anna

Så himla nyttigt att skriva brev till sig själv. Jag hoppas att positiva Moa kommer ut igen!

Endast Ellen

Vilken fin idé att göra. Kramar!

Em - En fotoblogg om mitt gymnasiearbete

Bra ide, bra skrivet och kul att skriva. Hoppas att positiva moa får komma fram väldigt ofta under 2016<3<3

IDA-FOTO

Så intressant att läsa och bra idé. Funderar på om jag också ska skriva ett! Hoppas 2016 blir ett bättre år för dig. Kram <3

Tilda Barkselius

Himla fint skrivet och en underbar idé!

Mathilda

Heej :)
Jag undrar hur du får till den där "stora Headern" , har försökt leta infor på google men ja går bet . Hur har du lagt in den till ditt tema i stilmallen :) ?
Vad byter man ut till för kod o.s.v..

Tack på förhand!

Svar: Hej!
Jag har tyvärr ingen aning då jag vunnit min design i en tävling, rekomenderar att du kikar på Sannasrum.se då det är hon som gjort min design och även många andra!
Moa Andreasson

FrökenTV, bloggen om tv och film

så fint skrivet.. och vilken bra ide att skriva ett brev till sig själv

Robex Lundgren

fin header

Cassandra Haraldsson

Fint skrivet! Kan känna igen mig i en del av det, så hoppas att du hittar din positiva sida :)

Josefin

Allt har sin tid. Jag hoppas 2016 ska få vara ett bättre år för dig, då du får känna hur du hittar tillbaka till den positiva tjej som du vet finns inom dig. Jag hoppas du inte är arg på dig själv för att du inte är där du ville vara utan kan ta vara även på denna period av livet. Allt har sin tid och varje tid i livet formar oss till de vi är och kommer bli. Tack för den fina idén att skriva till sig själv ett år framåt, tror jag också ska göra det. Stor kram.

Amanda Eriksson

Jättebra inlägg hoppas 2016 blir ett bra år för dig!.:)


Kom ihåg mig?