395. Provocerande sexism

Canon eos 600D + 50mm f. 1,8
 
Jag hatar hur folk uppmuntrar sexism och anti-feminism. Att jag går in på tex. facebook för att då se ett inlägg från någon som berättar hur jobbigt det är att vara man, speciellt efter en lång arbetsdag. Att man kommer hem, frun har inte gjort maten och fjärrkontrollen ligger för långt bort. Jag vet detta inlägg var ren sarkasm men jag förstår mig inte på det. Jag anser att prokation är roligt men inte när det gör att massor av män går i gång för att ärlig berätta hur de hatar feminism och erkänner deras gömda sexistiska åsikter. Många av dessa är också gjorda på sarksam, jag vet också att många är ren ärlighet och idioti. 
 
Jag anser att man kan använda sig av detta som provocering, men till en viss gräns. När man märker att flera hakar på och väljer att yttra sina anti-feministiska tankar får jag faktiskt nog. Jag vill faktiskt ge upp lite på mänskligheten när jag läser hur någon tycker att kvinnor skall så i köket eller hur man inte förstår feminism. Hoppet inom mig att människor har intelligent sjunker snabbt när jag inser att det faktiskt finns dessa människor som ärligt tycker och tänker såhär.
 
"Tycker det är tråkigt att du inte tycker mina åsikter spelar någon roll"
 
- Nej det gör inte dem. När något någon säger grundas på sexism, anti-feminism, homofobi, nazism eller rasism så spelar det ingen roll vad du har att säga, för du har redan förlorat min respekt. 
 
Jag bryr mig inte om att du driver med mig, men att du inte erkänner att du faktiskt inte menar det, då gör du dig själv till åtlöje. 
 
Det jag skriver kanske låter lite paradoxalt för er som känner mig eller läst tidigare feministiska texter. Jag har sagt, precis som många andra unga feminister att killar är skräp. Men jag har faktiskt ett belegg bakom det begrepp, och det faktum att en femårig flicka kommit på det; det gör det fakitkst bra roligt. När jag säger killar är skräp menar jag en generell nivå, inte individ nivå. Men när jag skriver i denna tråd som fanns på facebook märker jag att ingen bryr sig vem du är eller hur du är. Är du kvinna, ska du stå i köket punkt slut. 
 
När jag säger att kvinnor sågs och fortfarande i vissa fall ses som objekt, menar jag inte att män inte kan göras detsamma med. När jag säger att män våldtar kvinnor, säger jag inte att kvinnor inte kan våldta eller att män inte kan våldtas. Jag kan min statistik och den säger generellt att det är män som våldtar (läs 98%) och generellt kvinnor som våldtas (detta pga tabubelägg angående våldtagna män och att man inte vågar anmäla pga machokultur). 
 
Jag bara hatar sexismen som fortfarande lever, att man inte bryr sig om någon annans problem än sina egna. Jag hatar, jag verkligen hatar att det finns en slags kamp mellan könen, och jag hatar att många gör att feminism får en negativ klang. Feminism är något av det bästa vi har, det borde vi bevara och uppskatta, att det finns. Att något, alltså feminism, finns för att tala om vad som är rätt och fel. Att feminism vill visa hur mycket bättre det hade varit, om alla var feminister och stod för jämställdhet. Att feminism är jämställdhet. Att feminism är allt annat än sexism, homofobi, nazism och rasism. 
Alma

sååå bra inlägg, du är grym Moa.

Svar: Åh tack Alma!
Moa Andreasson


Kom ihåg mig?