396. Vad är egentligen självporträtt?

Canon eos 600D + 50mm f. 1,8
 
Frågan jag ställt mig själv flera gånger är: "vad är egentligen självporträtt?". För många tolkas det som en bild av dig, du är den som fotar och den som agerar modell. Men ett självporträtt kan också vara en bild av dig, alltså en tolkning av dig själv, alternativt en skildring av händelser du varit med om osv. Ett självporträtt kan vara rent fysiskt men också psykiskt. Det som finns på ytan men också det som finns inuti. 
 
Dagens bild kom fram efter några timmars försök att fixa med växter, blommor osv. Jag hittade ett fotografi jag tagit i Göteborg men lång slutartid. Det framstår varken i min blick och kanske inte heller i den del av fotografiet som syns men dagens bild får representera lite mer än bara yta. Rörelser och ljus formar för mig en känsla av stress, att saker ska bli gjorda. Är det en egenskap jag ogillar med mig själv är det stressen, för jag vet att den långsamt dödar mig och många andra. Stress kan döda en, och det är min rädsla. Här möter yta det som finns inuti, detta är jag och så kanske jag kommer förbli. 
 
Jag ska försöka gå lite djupare in på självporträtt, inte bara ha en bild där jag står. Är det något jag vill fånga och skildra är det insidan och det jag fått vara med om, jag utmanar mig själv nu att ta tag lite i det som är inuti. Det kanske inte sker imorgon, men låt det bli en större inblick av mig själv, hur jag ser ut är kanske inte lika intressant. 

Kom ihåg mig?