437. Pussy grabs back

Igår var den 21:a Januari 2017. Dagen efter att USA:s nya president, Trump svurits in. 
 
Igår stod människor över hela världen upp för allas rättigheter och att vi inte tar någon skit. Igår blev en dag för oss att visa att vi inte längre tolererar att leva under förtryck och nedvärdering på grund av könsidentitet, sexualitet eller hudfärg. Kvinnor, män, icke binära. Unga och gamla. Igår gick alla samman för att förmedla en och samma sak: Alla är lika mycket värda. 
 
Att vara USA:s president är att vara en av världens mäktigaste människor och dessvärre är Trump nu det. Han står för saker många av oss aldrig trodde en ledare skulle stå för. Han är kvinnofientlig och rasist. En sådan person ska aldrig någonsin få sitta i den position han nu har. Jag är medveten om att media reflekterar honom som den person vi ser och att Obama reflekterades tvärtom, men orden har ändå kommit ur hans mun och är inte vrida på diverse olika sätt. 
 
Igår gick alla samman för att förklara hur vi inte vill ha honom som ledare samt att vi inte vill leva i en värld där förtryck finns. Jag är så stolt över alla som protesterade och stod upp för det ingen skulle stått upp för, för 100 år sedan. Jag önskar jag kunde deltagit på något sätt så detta blir mitt vis. Jag vill visa att jag är allt annat än okej att ha en sådan person i den makten och att jag inte tänker acceptera hur någon människa uttrycker sig så som han gör. Pussy grabs back och vi kommer vinna kampen. Vi förlorade valet, men inte kampen. Ha det i minne och stå upp varje gång någon trycker ner. 
 
Detta handlar inte endast om Trump, det handlar om rättigheter som vi alla har. Varje gång någon uttrycker sig rasistiskt, homofobiskt, kvinnofientligt osv. stå upp och säg till. Höj rösten och låt aldrig någonsin någon sänka
dig eller någon annan. 
Bilder från Weheartit

Kom ihåg mig?