50. Ny design

Som ni kanske märker har utseendet blivit lite annorlunda här, headern och profilbilden är ändrad eftersom jag tyckte att jag behövde ändra lite. Så här såg det innan: 
 
 
 Såhär ser det ut nu:
 
 

49. Jag tror jag har förändrats

Under den senaste tiden har jag sprungit på människor jag träffade senast när jag tex. spelade fotboll eller innebandy. Det är väldigt många mammor till de jag spelade med som har givit mig kommentaren: - Är det Moa? Dig känner man inte alls igen. 
 
Och ja, jag har förändrats och mitt utseende, tja, det har väl förändrats väldigt mycket. Förr hade jag blond, mellan ljus/mörkt hår och nu har jag mörk brunt, innan syndes inte mina ögonbryn pga att jag är blond och dessutom tunnhårig (som jag tror gör effekten av att de inte sysn så bra) nu fyller jag i mina ögonbryn plus att jag färgar brynen som det inte ser ut som jag är helt utan haha. Se här, min förändring. 
 
Oktober 2011
 
  (inga bra bilder, men eftersom dessa är de ända jag har får det bli dessa ändå)
 
 November 2011
 
 Januari 2012
 
  Oktober 2012
 
  Maj 2013
 
 Oktober 2013
 
 

48. Birthday cake

Det finns en tårta jag har varje år på min födelsedag och det är min älskade jordgubbs och vitchoklad glasstårta, så himla god!
 

47. Höstlov

Älskade höstlov, äntligen här, idag har jag varit hemma hela dagen och det har varit jätte skönt, sova hur länge jag vill och slippa plugga till alla dessa prov. I morgon ska jag redigera bilder, åka till stan, och försöka fixa designen här på bloggen. 
 
 

46. Tävlar hos Emelie

Jag är med och tävlar i en fototävling HÄR och man kan vinna en värdecheck på 200 kr på anting Mizzy.se, Idiwa.se eller Kamda.se och om jag vann skulle jag vilja ha DETTA och DETTA som samanlagt blir 200kr. 
 
Tryck HÄR om du vill komma direkt till tävlingen. 
 
 

45. Femton år

I dag är det min födelsedag och mamma och pappa kom in med paket vid halv tio, senare kommer mormor och morfar och då ska vi äta tårta. 
 
 
 
 

44. Gåsamiddag

Förra veckan skrev jag ett inlägg om att jag skulle på gåsamiddag hemma hos mormor och morfar, tänkte ta massa bilder men blev tyvärr inte så. Men nu har jag tagit och redigerat två bilder på maten, det kanske inte ser jätte gott ut för någon som inte ätit det, men jag lovar, skulle ni ätit som vi varje år, skulle ni älska det lika mycket som jag! 
 
 
 

43. Ännu mer gymnasietankar

I går var jag på öppet hus på Plus Gymnasiet i Varberg och tittade, allt jag fick höra lät jätte bra. Datorn, program i datorn, fotoläraren, filmläraren , åsikter från elever och matkort. Jag har nu besökt två av de fyra skolor jag tittat på och fotfarande vet jag inte vad det bästa är. Varför måste det vara så svårt? 
 
 

42. I´m back

Nu har jag äntligen fått datorn tillbaka och nu ska jag försöka blogga mer igen, dock händer mycket denna veckan och vet inte hur mycket tid jag kommer ha. 
 
 Denna har jag: So - presentation, no undersökning som är ett praktiskt prov, Spanska prov, Engelskaprov och dessutom har vi massa lektioner som försvinner på grund av olika andra saker. 
 
 Måste hitta tiden att lägga in bilder på datorn och sedan på usb minne!
 
 

41. Tagga gåsafest/middag

 
I dag är jag på lie bättre humör trots att jag inte fått tillbaka min dator, i dag ska jag och resten av min  fina släkt hem till momor och morfar och ha gåsafest/middag, denna udda middagen sker årligen i våran släkt och det finns inget bättre. Ska försöka ta lite bilder  med mobilen så jag kan hålla er uppdaterade, tar även med kameran så bättre kvalite bilder kommer senare. Ha de!
 
 

40. Suck...

Jaha, nu sitter jag här i gen, och skriver ett inlägg om att jag är utan dator, killen som tar hand om datorerna var inte där och jag blev som vanligt besviken, såg till och med min dator komma med levarantör killen men eftersom datorsnubben eller vad jag ska kalla honom inte var där, kunde jag inte få den. Så nu ska jag fösöka överleva helgen och får antagligen tillbaka datorn på måndag eller tisdag.
 
 

39. jävla dator

Ni som följer mig vet att jag i somras fick lämna in min dator tre eller fyra gånger och idag slutade min styrplatta fungera, kunde inte klicka eller göra något. Så nu är den inne på lagning igen och jag är väldigt irriterad just nu. Man ska inte behöva lämna in datorn såhär. Så denna veckan blir det mobilbloggning.

kan tyvärr inte lägga in bilder för att appen inte har uppdaterat osv osv


38. Fall Time

I fredags cyklade jag och två av mina vänner iväg och fotade en liten stund, verkligen en liten stund eftersom vi fort började frysa och inte hittade något bra motiv. 
 
 
 
 
 

37. LBS halmstad öppet hus

I dag åkte jag, mamma och pappa till LBS i halmstad eftersom det var öppet hus, möttes av fikande människor och rektorn som visade oss runt, lärarna en och en visade de som kom och vi blev då runt visande av rektorn. Hon verkade verkligen jätte bra och även fotoläraren som jag träffade verkade jätte vara en jätte bra lärare. 
    Gillade verkligen skolan. Den 23:e ska jag till plusgymnasiet och kika där, sedan ska jag nog skugga en person på Sturegymnasiet och även kanske LBS. Just nu kretsar allt i mitt huvud runt gymnasiet. 
 
 

36. Att välja gymnasiet

Denna tiden i nian som jag länge trodde skulle vara lätt är nu längre inte det. Mitt val är 100% i alla fall när det gäller linje, men sen har jag problemet att välja skola. Måste gå i en skola som passar mig och erbjuder mig det som jag vill med min utbildning. För mig är det viktigt att min utbildning är som jag vill och att jag kan gå de kurser jag vill för att sedan gå ut i arbetslivet. 
 
 Mitt val är säkert och det är Media. Estetik Media. Eller en fotolinje som är enbart foto. Jag har hittat fem skolor som erbjuder olika foto utbildningar eller som erbjuder någon slags sort av foto. 
 
 LBS (ljud och bildskolan), Sturegymnasiet, Plusgymnasiet, Falkenbergsgymnasiet (kommunala där jag bor). Vilken är bäst och vilken skola och linje erbjuder det jag vill ha?
 
       
 
Just nu lutar det väldigt mycket på LBS eftersom folk säger att det ska vara en bra skola, speciellt om man är en person intresserad av media. LBS erbjuder fördjupningen foto där man fotar väldigt mycket och får lära sig mer om det. 
 
 Samtidigt kanske mitt kommunala gymnasie är ett bättre val, mycket närmare, slipper pendla och jag känner fler människor. Samtidigt vet jag inte mycket om linjen och är inte säker om de erbjuder det jag söker i en linje. 
 
 Så mycket att tänka på och i morgon ska jag på öppet hus i Halmstad, så LBS har det.  Hoppas att få se mycket av skolan och veta mer om linjen. Tar självklart med min kamera, för you never know when you need it. 
 
 Om någon vet något om dessa skolor och linjer jag skrivit om, får ni gärna skriva en kommentar och berätta det ni vet, skulle vara så himla tacksam. 

35. Behöver inspiration

Som ni säkert märkt det senaste har mitt bloggande inte varit så bra, saknar min inspiration och har dessutom inte varit ute och fotat. Har tänkt börja fota lite klädval, men får se hur det blir med det. 
 
 Två före och efter:
 
 
 Brukar aldrig redigera mycket på mina bilder, men som ni kanske ser ändrar jag ljus, kontrast, andra ljus och skugg relaterat och sätter dit mitt namn. 
 

34. In the woods

När jag och mina vänner var ute i skogen passade jag på att ta lite fotografier på naturen också och här är tre av dem: 
 
 
 
 

33. Kanelbullens dag

 Från Akrivet - fick ingen bra bild på kanelbullarna haha
 
I går var det som ni säkert vet Kanelbullens dag och självklart ställde jag mig och bakde. Tänkte göra sockret på rosa, men kommer på att karamell färgen är slut så jag späder ut det som finns kvar med lite vatten. Dock hade vi inget pärlsocker så jag tog vanligt, självklart hittar jag pärlsocker när den karamell färg som jag lyckades få ihop nu var helt slut. 
 

32. Att behöva plugga

  Ni är bra ni, tur att ni är här, tur att ni finns där. Ni är inte bra, ni är bäst.
 
Orkar inte plugga, men måste. Hemkunskaps prov på fredag, spanska som jag inte kan tills i morgon och engelska till fredag. Har aldrig haft svårt att lära mig saker, har bara svårt för att komma i gång med pluggandet, detta ska hända innan jag går och lägger mig:
 
 Lära mig de svåra orden på spanskan
Läsa texten till spanskan
Läsa hemskunskaps frågor + texten en gång till
 
Men nu går jag i nian och måste verkligen plugga så mycket det går, måste få bra betyg och måste komma in på första valet gymnasiet.