102. Mohammedis Collection

Förra veckan fick jag denna fina tygpåse. Den kommer från Mohammedis Collection som är väldigt ombloggad så jag tvivlar på att ni har missat dem. Tygpåsar är ju riktigt praktiskt och ha, dessutom är det ett roligt motiv. 
 
Vi ni beställa en egen kan ni trycka på valfri bild, ni kommer då till Mohammedis blogg. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

101. Kamda.se

Tänkte tipsa om min favorit sida med kamera relaterade saker och det är såklart Kamda.se . De har allt i från reflexskärmar och kamera filter till bra förvaring och kamera remmar. Är ofta och tittar på kamda för att inte missa något nytt, har för tillfället ett close-up filter hemma från dem men ska snart lägga en ny beställning. 
 
 
Absolut en sida att rekomdera då deras priser är obeskrivligt bra för sådan bra kvalité. Dessutom har kamda.se gratis frakt, vilket är utmärkt eftersom man oftast inte vill lägga extra för frakt, då kan man istället lägga pengarna på något extra kamera tillbehör. 

100. inlägg och redigeringsdags

Nu har jag gjort 100 inlägg på denna blogg, inte jätte intressant men något jag la märke till då jag har en siffra för varje inlägg.
 
Har för tillfället olika saker att redigera om måste ta tag i det ikväll, dock har jag skolrelaterat att göra och lite annat att få gjort. Nya bilder dyker antagligen upp snart!
 
 
Nu faller snön riktigt mycket, knappt så man kommer fram i denna snöstorm. 

99. Gymnasievalet gjort

I går var det dags att välja för gymnasiet, fram till början av februari kan jag gå in och byta om jag ville, men är ganska säker på att jag inte kommer ändra något. 
 
Första valet blev Ljud och bildskolan i Varberg, inrikting foto. Första året har man både foto och film men andra året får man inrikta sig på en sak och antagligen blir det foto. Jag valde detta för att jag anser att detta är den utbildningen jag vill ha, såg bort att jag inte känner någon och att jag måste pendla, måste ju välja den utbildningen jag tror blir bäst för mig.
 
Andra valet blev Estetik och Media i Falkenberg. Där kan man inte inrikta sig på foto men jag valde det som andra för att jag inte hade någon annan skola som jag ville gå på. Dessutom ingår foto i de andra inriktningarna som finns där. 
 
Tredje valet blev Samhäll Media i Falkenberg bara för att ha ett tredje val, tror inte det var nödvändigt men känns ändå tryggt att ha det ifall ifall. 
 

98. Vattendroppar

I helgen försökte jag hitta något som kunde fastna på bild då inget utomhus var något jag ville fota, så tog jag över i köket och exprementera med ljus, färger och om kranen skulle vara långt ifrån vattnet eller inte och om jag skulle ha vit eller färgad bakgrund. Här är resultatet:
 
 
 
 
 

97. Fotobidrag

Är med och tävlar i Filippas fototävling och tävlar med denna bilden: 
 
 
Valde denna bilden för att det är min absoluta favorit bild jag har tagit, det kanske blir lite tråkigt för er som läser bloggen min eftersom det är denna bilden som oftast dyker upp, men eftersom detta då är ett tävlings bidrag så antar jag att jag har en bra anledning.  
 
Om jag hade turen att vinna skulle jag vilja vinna detta stjärnfiler, denna kameraremmen och detta regnskyddet
Man vinner alltså 300kr på kamda.se vilket är sjukt bra! 
 
Stjärnfiltret har jag velat ha väldigt länge, och regnskyddet kommer verkligen till användning det regniga dagarna då man ändå inte kan hålla sig inne och kamera remmen blir som en bra utsmyckning för att lättare se att det är just min kamera. 

96. Kom snälla värme och ljus

Jag gillar vintern ganska mycket, den är mysig och kan vara ganska fin vid rätt tillfälle. Dock var jag ute och fotade i lördags och hittade verkligen inget som jag ville fånga på bild och dessutom var det inget ljus att pigga upp bilden med. 
 
Nu väntar jag in solens strålar och alla fina vårtecken, hittade dessutom bilder från förra våren som jag trodde förlorats när datorn min slutade fungera i somras. Bilder från min och min kusins vitsipperunda som vi gick och ett fint körsbärsträd jag hittade på väg till skolan.
 
 
 

95. Välkommen hem

I lördags fick jag reda på att mina saknade kusin Annie skulle åka hem från USA, hon var aur pair där och skulle egentligen stanna ett helt år, men hon valde att åka hem nu i stället och självklart åkte jag och mamma då hem tilll dem för att träffa henne. 
 
Jag pysslade ihop en banderoll där det stod Välkommen Hem och när hon och min moster kom från flygplatsen stod mamma och jag där och höll upp banderollen, tror hon blev riktigt överraskad och jag blir så himla glad att äntligen kunna krama min älskade kusin!
 
 

94. Finalist!

Jag har blivit finalist i en fototävling och skulle såklart vilja vinna, därför behöver jag eran hjälp. Det går alltså till så att ni ska rösta på det bidrag ni tycker ska vinna och jag är bidrag nummer 3. 
 
Skulle blivit väldigt glad om just jag vann och skulle bli jätte glad om ni kunde hjälpa mig. 
 
Tryck på bilden för att komma till tävlingen, därefter röstar ni på nummer 3:Moa 
 

93. Välja mellan Falkenberg och Varberg?

Gymnsievalet kommer allt närmare och nu är det 6 dagar kvar till jag ska välja. Det jag vill gå är såklart en media linje helst med inriktingen foto. Det finns i Varberg på LBS, då kan jag välja foto och få mycket av min skol tid till foto tid, dock blir det då att pendla och det resulterar då i att jag får gå upp tidigare och jag kan inte åka hem på håltimmar. Kanske gör det inte så mycket, men hur gör jag då när jag fortfarande vill gå med mina vänner, känna folket på skolan och börja i en skola där jag i alla fall vet att jag känner lite människor? Jag är den enda som fundrerar på Varberg och just då börjar jag tvivla på mitt val?
 
Falkenberg är där jag bor, jag slipper pendla och kan enkelt cykla hem på en håltimma, jag känner folk på skolan och jag har mina vänner när mig, kanske till och med i samma klass som jag har tur att gå med dansarna. Dock blir det då en Estetik Media linje utan inrikting foto som jag så gärna vill ha, det ingår foto i linjen men inte alls lika mycket som om jag skulle gå i Varberg?
 
Vad ska jag ta mig till, 6 dagar kvar och jag har lite smått panik över vad jag ska välja, ska jag gå i Varberg där utbildningen som jag vill gå finns men utan någon som jag känner eller ska jag gå i Falkenberg där jag har min trygghet, mina vänner och mötas halvvägs genom att gå en linje där det inte ingår en fotoinrikting? 
 
 

92. Fotodax?

Känns som jag inte har fotat på länge, det blir lite så när allt är grått utomhus, men ska antagligen fota lite med Moa senare, så kanske dyker det upp lite bilder.
 
Dessutom ska jag redigera lite självporträtts bilder som jag tog i lördags, dock är datorn väldigt seg så jag får se när jag har tid. 
 
 

91. Fotograf Moa Andreasson på facebook

Äntligen har jag tagit tag i att skaffa en facebook sida för att dela min foton lite mer. Har än sålänge inte lagt upp så många fotografier på hemsidan, men det kommer så småningom.
 
Tryck HÄR om ni vill komma till sidan, skulle blivit jätte glad om just du gillade sidan! 
 
 
 
 
 

90. Dåligt ljus

Nu har jag sagt till både er och mig själv att jag måste fota sjävporträtt men vad gör man när det är grått ute och ljuset inomhus är jätte dåligt. Dessutom hjälper inte lamporna eftersom de utstrålar gult ljus som förstör lite av bilderna. Men ska sminka mig, klä på mig och fixa bilder nu i alla fall, behöver ju det!
 
Om det nu ska vara grått ute, kan det väl åtminstone åska så man kan få någon fin bild? 

89. Självporträtt

I kväll ska jag möblera på mitt rum och äntligen fixa lite självporträtt, publicerar ju aldrig bilder på mig själv vilket jag måste bli bättre. Måste gå in på lite bloggar och lite inspirationskällor för att hitta lite inspiration, sedan ska jag försöka redigera bilderna och även försöka göra nya headrar till bloggarna. 
 
Ni glömmer väl inte bort? http://rosenkind.blogg.se/ 
 
 
Såhär tråkigt har det varit ute det senaste, men i dag var himmeln till och med ljusblå!

87. Foto med Evelinorna

Gårdagen spenderades med mina fina Evelinor. Planerna var att fota, vilket vi också gjorde. Dessutom hann vi titta på film. Hittade en hel del fina foton som jag verkligen gillade, men speciellt dessa två: 
 
 
 
Nu ska jag njuta av sista dagen på lovet och försöka få lite saker gjort trots att jag bara tänker vara hemma. 

86. Under 2014 vill jag...

Söka till gymnasiet
Gå ut nian
Få bra betyg
Börja gymnasiet
Ha ett bra sommarlov
Utvecklas inom foto
Foto i massor
Komma in på första valet gymnasiet
Må bra
Leva mer hälsosamt 
Hålla i gång med träningen
Hålla i gång bloggen (båda bloggarna)
Ha ett fotoprojekt
Skriva 
Sola 
Ha fina sommarkvällar med mina vänner
Grilla på stranden 
Ha en riktigt bra photoshoot
Cykla i väg en fin sommardag och komma någonstans jag inte varit förut
Lära känna nya människor
Fota soluppgången
Tjäna pengar
Få ett sommarjobb
 
 
Spendera mycket tid med mina vänner
Hitta en bra inspirationskälla 
Träffa någon jag har som förebild
Åka till en annan stad och tillbringa några dagar där
Fota en fin stjärnhimmel
Gå på en konsert
Gå på avslutningsmiddagen för niorna
Vara med på klädparaden
Vara med på skattjakten
Ta riktigt bra porträttbilder
Köpa ett bra objektiv
Fota mer självporträtt och inte bara på mitt rum
Spara pengar
Inspirera någon
Gatufotografera i stad med mycket människor
Få träffa min saknade kusin Annie
Fota fina vårtecken
Fota om gamla foton och försöka göra dem bättre
Fota och blåsa såpbubblor
Få bra foton på blixtrar
Fota när det är en tydlig dimma på marken

85. Saker jag tycker om del 4

Att dekorera och hitta inspiration till mitt rum. Går ofta in på weheartit och tittar efter inspiration då jag gärna vill ha ett vitt rum med ljus inredning. Häromdagen hittade jag dessa bilder:
 
Jag har dock en svart vägg i mitt rum, men eftersom det är där dörren och min säng är så spelar den i så stor roll eftersom jag inte ser just den väggen så mycket. Jag hittade även, när jag satt och drömde mig bort, en bild på en som hade gjort ett hjärta med fotografier och sedan satt en ljusslinga runt. Jag hade en ljusslinga som jag inte hade något roligt att göra med och några fotografier som låg i en låda, så jag gjort det samma för att göra min svarta vägg lite roligare:
 
 

84. Ljus

Elin har just nu en fototävling i gång och självklart är jag med och tävlar där. Temat är ljus och då valde jag denna bilden: 
 
Jag valde denna bilder för att jag verkligen älskar hur jag fångade blixten på bilden, den lyser så himla skarpt och det är ju den som lyser upp hela bilden. Bilden passar in bra på temat ljus eftersom en blixt en just ljus. 
 
Om jag vann skulle jag vilja ha Detta FLD-filtret och även Detta för att förvara filtret i ! HÄR hittar du Elins tävling.

83. Mitt 2013 - Sep,Okt,Nov, Dec

September
 
Nu var det höst, trots att lövens färger fortfarande var grön och trots de fina rosorna jag hittade hemma hos mormor ch morfar! Det började i September bli mörkare och mörkare dock hindrade det inte mig från att fota i skogen med fina vänner,  cykla till donken med dem och gå en fin fotopromenad med Evelina. Dessutom åkte pappa och jag ut till ringsegård för att fota de fina korna, eller bufflos som jag kallade dem. 
 
Oktober
Äntligen hade löven fått lite färg och jag,Sarah och Sofia tog en kort promenad i den fina naturen. Dessutom fyllde jag femton vilket led till födelsedagspresents foto och såklart våran årliga gåsamiddag, så himla gott! Annars var min inspiration bort blåst och inget blev direkt fotat mer än det i kollaget. 
 
November
Hur mycket jag än har letat och hur mycket jag försöker minnas så är det som om november var den mest trista månaden på hela 2013. Jag har inga bilder i mitt arkiv som är från den månad och när jag tittar på min mobil verkar det som om jag var i skolan hela månaden. Absolut inget alls. 
 
December
 
Snart jul och nytt år, helt klart den mest jobbiga månaden. Jag fotoade abstrakta ljus, åkte till två gymnasieskolor och var där i en dag, gick på min kusins dansuppvisning, försökte komma på vad jag ville gå på gymnasiet, fick syn på snö ( som var kvar på marken i ca fem minuter) , gjort julgodis, försökte hitta julklappar, firade lucia med kören, firade jul och hade avslutning i skolan. Och sist men inte minst, så kom nyåret. 
 
Hoppas erat 2014 blir det bästa året ni upplevt!

82. Mitt 2013 - Juni,Juli, Augusti

 
Juni
 
Den efterlängtade sommarn kom äntligen och jag köpte äntligen min kamera som jag så länge sparat till! Hade sådan glädje just den dagen och skakade av lycka innan,under och efter jag köpte den. Åkte direkt sedan hem till mormor och morfar och utforskade kamerans funktioner i deras blommfyllda trädgård. I Juni hann jag med att fira morfars födelsedag, fota med mina vänner, gå ut och gå med Alice och fota under tiden. 
 
Juli
 
Juli var den månad min kamera verkligen kom till användning, vi kusiner skulle fota ett kusinfoto till käraste mormor och morfar, vilket även blev lite lek haha. Dessutom firade vi mormors födelsedag! Jag spenderade en vecka i Dalarna och fotade riktigt mycket (mest macro), jagade fina fjärilar och åt mycket smultron, spenderade såklart även dagar och sena kvällar med mina vänner. 
 
Augusti
 
Skolan började igen, vilket led till att det inte var så mycket fotande, därimot var det skolfoto och enligt tradition brukar niorna ha ett tema, vi hade åttiotal (killarna hade sture-p) vilket var riktigt roligt, dessutom kom käraste kusinerna Linn och Annie hem från London och de hade köpt en underbart god bodymist till mig! Fotade vattendroppar och bäst av allt... Fick med en fin blixt på bild, väldigt glad för det!