204. Ett riktigt smultronställe

 
Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll

Smultron är bland de bästa bären alltså, så himla gott och lite mer syrligt än jordgubbar. Bilderna är från Dalarna och där är det gott om smultron. Nog om det haha. Jag tänkte visa er lite i taget nu vad som fotades i Dalarna, en del är självporträtt men det kommer senare eftersom jag inte påbörjat redigeringen, det jag har i tanke kräven en del tid.
 
Ha en bra dag!

203. Freedom

 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll
 
Första självporträttet från Dalarna. Har en del att ta tag i och så fort jag känner för att sitta och redigera ska jag fixa alla bilder. Vad tycker ni om bilden?
 
Är osäker på beskäringen i bilden och funderar på att klippa av armen på vänster sida lite, får se hur det blir helt enkelt. Fler bilder kommer snart!

202. Soluppgång

 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll
 
Denna fina soluppgång var när vi skulle till Dalarna och den fick absolut bli det första jag fotade när jag skulle dit. Himmeln var lila/rosa, hade jag sett själva solen när den började stiga upp skulle resultatet kanske blivit bättre, men hellre se skuggan av något fint än att inte se något alls.
 

201. Butterfly don´t fly away

Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll
Bilder från Dalarna
 
Om det är något som jag tycker är roligt att fota så är det fjärilar, man får springa så fort man ser dem och försöka fånga dem på bild innan de flyger iväg. Jag tycker att detta året var lite roligare eftersom jag inte bara såg den vanliga citronfjärilen utan också den bruna + en orange och en som såg blå ut (som dock aldrig fastnade på bild) trots det tycker jag fortfarande att den vita är lika vacker som alltid.

200. Bloggen 1år!

Bloggen är idag ett år gammal och det är väl det som jag har kommit upp i som mest i tid i samma blogg, eftersom jag för ett år sedan publicerade mina bilder från Dalarna, tänkte jag jämföra lite av dem med de nya, dessutom en extra bild och ett förbättrings lista:
 
                                    2013                                                                                        2014

Saker jag blivit bättre på under detta året:
 
Tänka kreativt
Fota självporträtt eller vara med själv på bilder
Fokusera utan autofokus
Inte bara tänker bilder utan även resultat
Manuella inställningar på kameran
Se färger på ett mer effektivt sätt i Photoshop
Lärt mig Photoshop bättre
Försöka få en förgrund, bakgrund och motiv
Inte fota objekt utan objekt med bra ljus
Följt solens strålar och se vart ljuset kommer ifrån
Att inte vara så petig med fel, speciellt när det gäller självporträtt

Här ett självporträtt från Januari:

Här är ett från Maj:
Detta var ett år, det ska bli många fler!
 
(Alla foton fotade med: Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll )

199. Flowers

 
 
 
 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll
Bilder från Dalarna
 
Nu har jag redigerat största delen av bilderna från Dalarna, bara självporträtten som behöver redigeras nu! Såg precis nu att det var väldigt enformigt, fotograferade nästan bara blå klockor, men det fanns gott om dem där uppe! Mer bilder kommer snart!

198. Snapshots under veckan

 //Soluppgång när vi åkte / Cafémöbler på IKEA / Underbar sommar frukost / Photoshoot under golden hour//
 
 //MInigolf på ny plats / Sista middagen i Dalarna / Fisketur/ Kvälllspromenad till sjön //
 
Kommer hem igår och idag blir en vilodag här hemma, veckan var jätte bra men ni kommer få vänta lite på bilderna, måste redigera och packa upp det sista. Bilderna kommer under veckan helt enkelt!
 

197. Throwback Thursday: Dalarna 2013

Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 

Förra året Dalarna resa. Tog väldigt mycket macro bilder och i princip inget annat, det andra jag tog var inte speciellt bra. Vi tog promenader runt i området, fiskade och lite det som vi alltid gör. Smultron och fjärilar blev favorit motivet då.
 

196. Tavla från Scandiwall

 
För några veckor sedan beställde jag en tavla från Scandiwall men har inte visat den här innan. Beställde under måndagen och fick den redan under torsdagen vilket är riktigt snabb och speciellt med tanke på att det var mitt egna fotografi och att jag under tisdagen fick välja om den var rätt croppad eller inte.
 
Scandiwall är en sida där du kan hitta fototapeter med också canvas tavlor, där kan du välja bland färdiga fotografier och motiv, eller ladda upp ett egent foto och göra något med.
 
Scandiwall har mycket snabb frakt och riktigt bra kvalité, men för att få den kvalitéen måste du vara beredd att betala lite dyrare pris!

195. Jordgubbsmuffins - recept

 
Sommaren är igång, det är varmt (just nu)  och ibland vill man ha något gott och somrigt till fikan, picknicken eller kanske när man inte vill äta godis. Dessa jordgubbsmuffins är precis vad du behöver en soligt sommardag:
 
Du behöver:
 
200gram smör
2dl strösocker
3 ägg
1tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
4dl mjöl
0,5dl mjölk
250gram jordgubbar
 
Gör så här:
 
1. Rör smöret och socker poröst med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl, och sikta ner det i smeten.
 
2. Tillsätt mjölk och blanda till en smet. Fördelar i muffinsformar, helt stående i muffinsplåt.
 
3. Rensa och dela jordgubbarna i bitar. Fördelar i formarna och tryck till. Grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter.

194. Picknick med bästa

  Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 
 
I torsdags hade jag och bästa Sofia en liten picknick. Det var så himla varmt, men så himla mysigt. Vi pratade om allt ifrån gymnasiet till saker som börjar på S. Denna tjej, hon är bra hon. Synd att vi inte får spendera gymnasietiden tillsammans.
 

193. I morgon då kör vi!

 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 
 
Imorgon åker vi, äntligen! Då tar vi bilden till Falun, Dalarna och spenderar en vecka i stugan vi åker till varje år! Som jag har längtat!
 
Där finns inget internet, vilket betyder att jag ska fixa lite tidsinställda inlägg för en veckas tid, hoppas ni har en bra fortsatt vecka!

192. Hemmagjort Pizza

  Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 
 
I söndags gjorde jag hemmagjord Pizza för familjen och enligt mig blev det riktigt lyckat! Pizzan blev till och med rund! Gjorde två pizzor, en med oliver och körsbärstomater och en med tre sorters ost! Så himla gott!
 
Just nu planerar jag inlägg till nästa vecka, då åker jag till Dalarna och kan inte blogga, skulle ni vilja se en video därifrån?

191. Jennelié Danielsson

Jennelié Danielsson är en 15 årig tjej från Vadstena som driver DENNA blogg. Hon skriver om sin vardag men tipsar också om erbjudanden på hemsidor och tar bilder på det hon nyligen shoppat. Dessutom fotar hon precis som jag med Canon EOS 600D. Tryck på bilden eller HÄRför att komma till hennes fina blogg.
 
 

190. Purple purple

 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 
 
Idag har jag ritat upp fotoidéer, tagit inspiration från andra och gjort det något eget. Jag har också bakat maränger, som jag inte gjort på ett år!! Dessutom har jag städat i 3 lådor. Produktiv dag, kallar jag det. 
 
Snart fyller bloggen ett år och snart har jag gjort 200 inlägg! 

189. Äntligen photoshop!

 Canon EOS 600D + EF-S 18-55 lll 
 
Åh äntligen har jag hittat photoshop att ladda ner, 30 dagar är det men gymnasiet börjar ju snart. Då får jag tillgång till det igen. Är så himla glad för nu hinner jag lära mig ett "riktigt photoshop" eftersom det jag innan använde var en väldigt gammal version. Photoshop CC använder jag nu! 
 
 
 
 
 

188. Beskedet om gymnasiet

Nu har det äntligen kommit, det som jag så länge väntat på att få veta. Känns riktigt bra just att veta att jag del kom in och dels att jag nu vet vart jag ska i höst. 
 
I höst kommer jag alltså gå i Varberg, på estetiska pogramet vilket då är Media. Jag känner mig så glad men också helt plöstligt skit nervös, känner trots allt ingen där. Vad har jag gjort?