399. Sminkhets

Canon eos 600D + 50mm f; 1.8 
 
 
Igår pratade jag en kompis angående skönhetsprodukter. Samtalet gick från mat, till det. Kopplingen till mat är ganska simpel: Vi kom in på vegetarisk mat och att jag inte använder sminkprodukter testade på djur. Då kom vi in på att det finns väldigt mycket annan skit ändå, trots att ditt smink inte är djurtestat eller kanske inte ens innehåller något animaliskt. Den skit jag pratar om är nämnligen kemikalier. 
 
Jag fick information om detta igår och vet därför inte speciellt mycket om ämnet. Det jag vet är att jag vill försöka använda mer ekologiska produkter. Hur kemikalierna alltså skiten påverkar oss, det vet inte jag, men det sitta på vår hud våra ögon i vårt hår osv. Det är ganska äckligt när man tänker på det. 
 
Dagens bild är ett självporträtt, ja. Den får representera dels mitt sminkintresse men också lite hur jag tänker angående produkter. Ofta blir det stora reklamkampanjer om produkter som kanske egentligen är så bra för oss, som innehåller skit aka kemikalier. Jag kommer forska lite djupare på detta men det får vara det för nu. Jag älskar smink och skönhet, men stora företag skrämmer mig tyvärr. Såhär säger jag: köp vad du vill, men se till att du ser alla märken och inte bara de som har bäst reklam. Fick tyvärr veta att stora märken betalar för att "bättre" märken ska få mindre uppmärksamhet, shame. 
liamochmelvin.blogg.se

Hej! Jättebra att ta avstånd från produkter som är testade på djur. Ekologiska produkter är jättebra på så vis att de inte skadar naturen lika mycket. Dock är det ingenting som tyder på att ekologiska produkter skulle vara bättre för vår hur än icke-ekologiska... Jättefin bild för övrigt! Kram

Svar: Det är mer tanken på alla kemikalier som vi utsätter oss för, tack!
Moa Andreasson

Michelle

Så bra skrivet! Önskar att folk visste mer om vad man faktiskt har på sig, gällande smink. De flesta gör ju (som du skrev) att man bara köper det som är bäst eller det som är populärast, utan att ens tänka på vad som produkten faktiskt innehåller.. Så bra skrivet!

SV: Haha länge sedan jag kollade in din också! Har varit ganska kass på att blogga på senaste tid, så kanske beror på det! :)

Svar: Ja men precis, helt sjukt!
Åh, känner samma :/
Moa Andreasson


Kom ihåg mig?