407. Skildra en kvinnas kropp

 
Canon EOS 5Ds + EF24-105mm f/4L IS USM
 
Något jag funderar på under en tid nu är hur man skildrar en kvinna vs en man på bild. Hur män framställs mäktiga och upptagna medan kvinnor skildras passivt och även sexigt. Jag funderar på hur många fotar underifrån för att få modeller att se längre och smalare ut, varför? För att det är accepterat? För att vara kort eller tjock vore fel? 
 
Bilden ni ser ovan är en av de bilder jag gillar väldigt mycket från fotograferingarna med Alma och Julia. Men vinkeln är inte accepterad, något som många reagerar över och säger: oj kanske skulle fotat från sidan istället?. Jag tänkte inte ens på felet med vinkeln förrän jag fick en reaktion från andra. Skulle det varit en man på bild skulle väl ingen reagera? Eller? 
 
Allt jag försöker komma fram till är att betraktaren tolkar olika saker på olika vis, MEN någon gång måste vi komma ifrån det normativa och skilja oss från det samhället anser är okej. Mitt mål har sedan barnsben varit att förändra något, världen, normer, allt. Som fotograf tänker jag ändra saker och ting, för det är dags för förändring, eller åtminstone lite variation. 
 

Kom ihåg mig?